luxe vakantiehuis in de Loire - Frankrijk Startpage Epilly Homepage gite Homepage chambres Gite buiten Gite binnen Omgeving van de gite Prijzen Contact Fotoboeken informatie over de sologne en de Loire

De mooie omgeving van het luxe vakantiehuis, de Loire, Sologne

<indien u het plaatje niet kunt lezen vindt u hieronder de tekst nogmaals>

De gite de l’Epilly ligt in het hart van de Sologne, één van de grootste bosgebieden van Frankrijk. 500.000 hectare bos, meren en heide vormen het decor van een heerlijke vakantie. Talloze wandel- en fietspaden doorkruisen de prachtige natuur. De uitgestrekte natuur biedt ook vele mooie golfmogelijkheden.
Liever cultuur opsnuiven? U bevindt zich hier te midden van de beroemde Loire-kastelen zoals Chambord, Cheverny, Blois en Chenonceau. Ook de steden Orléans, Blois en Bourges bevinden zich op rijafstand. Maar ook de vele authentieke dorpjes met hun Solognese huisjes zijn zeker de moeite waard. In deze dorpjes worden in de zomermaanden tal van brocantes (rommelmarkten) gehouden.

De Loire-streek is ook bekend om zijn heerlijke wijnen. Ga op culinaire ontdekking langs wijnhuizen en kaasboerderijen voor o.a. een mooie fles Sancerre of Pouilly Fumé en voor de geitenkaas liefhebbers de crottin de Chavignol.

Met de kinderen gaat u naar de dierentuin Zoo Beauval, één van de mooiste dierentuinen van Europa. In Blois is er het Maison de Magie, een museum over magie en illusie, waar kinderen zelf ook kunnen goochelen en waar elk half uur draken uit de ramen komen. Bij Chateau Chambord wordt elke dag een paardenshow opgevoerd compleet met ridders, lansen en prinsessen. Bij Chateau la Ferté Saint Aubin zijn in de tuin diverse spelen te doen. In Argent sur Sauldre is volop speelplezier en ontspanning aan het zandstrand aan de oever van een zwemmeer.

Kortom voldoende vertier voor het hele gezin, voor jong en oud.