luxe vakantiehuis in de Loire - Frankrijk Startpage Epilly Homepage gite Homepage chambres Gite buiten Gite binnen Omgeving van de gite Prijzen Contact Fotoboeken informatie over de sologne en de Loire Château de la Loire autour de notre chambres d'hôtes au chateau et gîte de charme

Cliquez ici,
pour avoir plus d'information sur les environs de notre chambres d'hôtes au château et gîte de charme en plein sologne.
Decouvrez les château de la Loire, le Sancerre, le Pouilly-Fumé et la nature.

Découvrir les merveilles de la Sologne et les Châteaux de la Loire.

Remarquée par les rois d’ailleurs, nourrie par le fleuve, parée de forêts et de jardins, la Sologne est l’écrin d’un patrimoine exceptionnel : les Châteaux de la Loire sont incontournables, les parcs et jardins remarquables, les musées et monuments emblématiques, tandis que les villes et villages sont de caractères. La Sologne et la Loire ont beaucoup à offrir aux vacanciers! Et tout ça en proximité de Château de l’Epilly avec ses chambres d’hôtes et son gîte de charme.

De mooie omgeving van het luxe vakantiehuis, de Loire, Sologne

<indien u het plaatje niet kunt lezen vindt u hieronder de tekst nogmaals>

De gite de l’Epilly ligt in het hart van de Sologne, één van de grootste bosgebieden van Frankrijk. 500.000 hectare bos, meren en heide vormen het decor van een heerlijke vakantie. Talloze wandel- en fietspaden doorkruisen de prachtige natuur. De uitgestrekte natuur biedt ook vele mooie golfmogelijkheden.
Liever cultuur opsnuiven? U bevindt zich hier te midden van de beroemde Loire-kastelen zoals Chambord, Cheverny, Blois en Chenonceau. Ook de steden Orléans, Blois en Bourges bevinden zich op rijafstand. Maar ook de vele authentieke dorpjes met hun Solognese huisjes zijn zeker de moeite waard. In deze dorpjes worden in de zomermaanden tal van brocantes (rommelmarkten) gehouden.

De Loire-streek is ook bekend om zijn heerlijke wijnen. Ga op culinaire ontdekking langs wijnhuizen en kaasboerderijen voor o.a. een mooie fles Sancerre of Pouilly Fumé en voor de geitenkaas liefhebbers de crottin de Chavignol.

Met de kinderen gaat u naar de dierentuin Zoo Beauval, één van de mooiste dierentuinen van Europa. In Blois is er het Maison de Magie, een museum over magie en illusie, waar kinderen zelf ook kunnen goochelen en waar elk half uur draken uit de ramen komen. Bij Chateau Chambord wordt elke dag een paardenshow opgevoerd compleet met ridders, lansen en prinsessen. Bij Chateau la Ferté Saint Aubin zijn in de tuin diverse spelen te doen. In Argent sur Sauldre is volop speelplezier en ontspanning aan het zandstrand aan de oever van een zwemmeer.

Kortom voldoende vertier voor het hele gezin, voor jong en oud.