knoppenbalk Ferme de l'Epilly Contact Ferme buiten Ferme binnen De Sologne Kastelen in de omgeving Fotoboeken Prijzen & route Interessante links
luxe vakantiehuis in de Loire - Frankrijk

Franse Loire Kastelen Chambord, Cheverny

<indien u het plaatje niet kunt lezen vindt u hieronder de tekst nogmaals>

Rond 1900 werd een spoorlijn aangelegd tussen Parijs en de Sologne. De Parijse adel zag daarmee haar kans schoon om in deze bosrijke streek grote landgoederen te kopen waar zij hun vrienden konden fêteren op een gezellig, luxe samenzijn. Deze luxe vertaalde zich in kastelen van waaruit diverse jachtpartijen en diners werden georganiseerd. Daar hoorden natuurlijk een huisje voor de jachtopziener bij, stallen voor de paarden en boerderijtjes om in de dagelijkse behoeften te voorzien.

In de Sologne zijn dan ook talloze kastelen verrezen, waarvan heden ten dage vele te bezichtigen zijn. Chambord is een van de mooiste en meest imposante jachtkastelen van de Sologne, hieraan heeft zelfs Leonardo DaVinci zijn hand gelegd. Maar je hebt ook nog Cheverny en Chateau de Bonhotel. En natuurlijk heb je ook nog de prachtige kastelen van Blois, Chenonceau en Amboise binnen handbereik.

Ook Domaine d'Amont met haar Chateau en Ferme de l'Epilly is hier een voorbeeld van. Een aantal gebouwen en delen van het landgoed zijn inmiddels verkocht, maar nog steeds is een groot gedeelte van het landgoed eigendom van deze adellijke familie. Nu dient het kasteel van Epilly als chambres d'hotes en het boerderijtje als luxe vakantiehuis.